2013. július 30., kedd

Ahol nekünk jó volt: Salföldtől Kapolcsig, avagy a Káli medence

Ha már a Művészetek Völgye épp erre a hétvégére esik - és ellátogatni ide szinte kötelező -, akkor utazzunk most erre a vidékre, a Káli medencébe.

Hatalmas fák árnyékában hangulatos parasztházak bújnak meg

A sokunknak oly kedves Káli medence nemcsak romantikus atmoszférát, hanem változatos programokat is kínál, kora tavasztól késő őszig.

Romantikus hangulat árad minden részletben

 Ha keresztülszeljük ezt a vidéket, érezhető, hogy minden falunk sajátos hangulata van, amit a néhol felbukkanó  balatoni panoráma csak tovább fokoz. Nagy kedvencünk Dörgicse, ahol a hatalmas fák árnyékában nyugalmat árasztó, hol omladozó, hol igényesen felújított parasztházak bújnak meg. Az e vidékre oly jellemző Kőtenger talán Szentbékkálla közelében a leglátványosabb.
 
Kőtenger egy kis szelete

Kékkúton ingyen felfrissülhetünk az egyik legkedveltebb ásványvizünktől is - a Theodoráról van szó -, és megtölthejük palackjainkat az itt csordogáló forrásból.
Ha gyerekekkel vágtunk neki ennek a túrának, akkor a Balatont sem hagyhatjuk ki, ami Zánkánál, köszönhető a homokkal feltöltött partszakasznak, igazán gyerekbarát strand.
És ha más jellegű felfrissülésre is vágyunk, érdemes a közeli Tapolcát is felkeresni. Az itteni Tavasbarlang kellemes menedéket nyújt a nagy hőségben, látványa - éppúgy, mint Tapolca malom-tavi főtere - egyszerűen lenyűgöző.
Tapolca malom-tavi főtere lenyűgöző látványt nyújt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése