2013. november 25., hétfő

nemTUCAT: 11 + 1 inspiráció karácsonyfára

Karácsonyunk karácsonyfa nélkül mit sem ér! Így volt ez egykoron, és így van ez manapság is. Hol a kényszer, hol a nélkülözés, hol a kreativitás, az újrahasznosítás szüli az újfajta lehetőségeket. Egy biztos: rengeteg megoldás közül választhatunk, hogy a meghitt hangulatot a saját ízlésünkre lefordíthassuk. Most 11 + 1 inspiráció arra, hogy karácsonyfa miből is készülhet!

1.)
Montage-karácsonyfa
Fényképekből, falimatricákból, emlékekből összeragasztott karácsonyfa. Csak nézzünk körül otthonunkban, s bizonyosan rábukkanunk néhány felejthetetlen darabra!
Montage karácsonyfa készülhet akár az elmúlt év emlékeiből is.

2.)
Kisfából karácsonyfa
Szakíthatunk a tradicionális megoldásokkal úgy is, ha egy egyszerű, modern kompozícióban gondolkodunk.
Egy egyszerű, modern kompozíció

3.)
Dugókból karácsonyfa
Vidám összképet érhetünk el, ha borosdugókból alkotunk karácsonyfát. És, vagy két-három kompozíciót csoportosítunk, vagy egy nagyobban gondolkodunk!
Ha szeretjük a borokat, szeressük a dugókat is, melyekből vidám  dekoráció készülhet.

4.)
Faágakból készült karácsonyfa
Talán az egyik legismertebb módja az alternatív karácsonyfa elkészítésének, ha ágakat fűzűnk egybe és dekoráljuk azt díszekkel.
Faágakból karácsonyfa

5.)
Gombokból karácsonyfa
Igazán különös hatást érhetünk el akkor is, ha a varrósdobozunk tartalmából készítünk karácsonyfát. Így születhetnek újjá gombjaink!
Mit is rejthet egy varrósdoboz? Naná, hogy karácsonyfát!

6.)
Festett karácsonyfa falra
Egyszerű és elegáns módja lehet a karácsonyfa készítésének, ha a falra festjük azt! Csak azon kell gondolkodni, hogy mit tegyünk vele az ünnepek után! Ha ezt meg kívánjuk úszni, próbálkozhatunk falimatricákkal is!
Dekoráljuk a falat! Fessük rá a karácsonyfát!

7.)
Létrából karácsonyfa
Talán ez emlékeztet legjobban édesapám gyerekkori karácsonyaira. Ők a partvis nyelét fúrták meg, és ezekbe a lyukakba aggattak bele néhány erdőből szedett fenyőágat, amit aztán kedvükre (és lehetőségükre) díszíthettek almával, dióval, bogyókkal. De ez sem rossz! :-)
ilyen a létra, ha karácsonyfa! :-)


8.)
Rajzolt karácsonyfa
Ha otthonunkat már díszíti táblafesték, akkor szinte kínálja magát a krétával felrajzolt karácsonyfa.
Iskolákba kötelezővé tenném! Ti nem?

9.)
Nemezkarácsonyfa
Színes látványt nyújt a nemez pompomból készült karácsonyfa is. Azonban, ha ez drága és körülményes mulatság lenne, próbálkozhatunk a fonalból készült pompomokkal is. A hatás azzal is elmaradhatatlan!
Színes látványt nyújthat a nemez pompomból készült karácsonyfa.

10.)
Festett karácsonyfa papírra
Bohókás, de felejthetetlen  kompozíciót tudunk készíttetni gyerekeinkkel is. Az ünnepek elteltével pedig bekeretezve méltó módon díszítheti saját otthonunkat, vagy a nagymamáét.
Készítessünk karácsonyfát a gyerekekkel! Igazán bohókás és örök kompozíció születhet.

11.) Karácsonyfa muffin
A karácsony a konyhai készülődésekkel válik teljessé. A karácsonyfa muffinok pedig egyenesen megkoronázzák az ünnepeket.

Karácsonyfa-muffin

+ 1.)
Klasszikus karácsonyfa másképp
És ha ragaszkodunk a klasszikus megoldásokhoz, de mégis kicsit másképp szeretnénk idén díszíteni otthonunkat, akkor válasszunk egy ilyen egyszerű és természetes megoldást. Így a gyanta illata is azonnal megtöltheti a szobát.
A klasszikus megoldás: fenyőfa!



Ha tetszett a bejegyzésem, látogass ide rendszeresen, és kövess a facebookon is!

forrás: www.pinterest.com







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése