2013. január 20., vasárnap

Színek taszításában és vonzásában

Sokat gondolkodtam azon, hogy vajon mikor és miért zárjuk ki a színeket az életünkből? Miért járunk sokszor szürkében és miért bújunk feketébe? És miért festjük a falainkat seszínűre? Ez kor-, környezet-, vagy időjárásfüggő?
Aki sokat mozog kisgyerekek között, látja, hogy gyerekeink még vidáman tudnak együtt élni a színekkel. Imádják a pirosat, a rózsaszínt, a zöldet, vagy a kéket. Mindegy nekik, hogy sárga, vagy barna, lila, vagy türkiz.
Aztán történik valami, és ezek az élénk színek kifakulnak, halványodnak, majd eltűnnek. A pirosat utálni kezdjük! A barnából kávé lesz, a sárgából tojáshéj, a lilából pedig pasztel... 
A természet legalább évente megújul és felfrissül. Miért nem tesszük mi is ezt? 
És ha igaz, hogy a színek hatással vannak ránk, akkor miért nem élünk vele? Ha melegségre vágyunk, miért nem húzunk magunk köré sárgát? Ha vonz a tiszta hó látványa, miért mondjuk a fehér falakra, hogy ááádeunalmas? Ha imádjuk a tenger kékjét vagy a homok barnáját, miért nem bízunk bennük?
Miért nem hisszük el, hogy a színek nem ellenünk vannak, hanem értünk? Bizonyítsam? Íme, néhány szín a természetből, a hatás garantált! 
Elhiszed végre?








Ha van kedved hozzászólni, vagy akár képet is küldeni, szívesen veszem. Kérdésed van, írj nyugodtan!

Holnapi bejegyzés: Építkezzünk a múltból! I.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése