2013. június 25., kedd

Ahol nekünk jó volt: A wachau-i borvidék

Hallottál már az ausztriai wachau-borvidékről?
Kitűnű választásnak tűnhet, nemcsak borkedvelőknek, hanem aktív pihenésre vágyüknak is.
A Duna - Melk és Kremst között elterülő - szakaszán takaros portákat, lenyűgöző látványt és ízletes borokat találunk. Eldönthetjük, hogy a melki-apátságot járjuk be, vagy hajótaxiból csodálkozunk rá a Duna-part itteni látványosságaira, St. Michael, vagy Dürnstein városkákra. Lehetőségünk van biciklit is választani, de autóval is végigsuhanhatunk a parton. Bízhatunk a sógorokban, szép "körítést" kínálnak jóllétünkhöz!
Hazafelé érdemes alsóbb rendű úton St. Pöltennek tartani, csak a radarkontrollokra figyeljünk! Utunk - így június tájékán - eperföldek (és ha orrunk nem csalt: hagymaföldek) között vezet, ahol jó áron, ízletes gyümölcsökhöz  juthatunk.
És, hogy kalandjaink otthon érjenek véget, térjünk be a felsőrákosi Ráspi-vendéglőbe, ahol enyhíthetünk éhségérzetünkön. Az árak ugyan nem alsó kategóriásak (de megfizethető!), de a citromfüves-rózsaszirom szörpük, spárga-krémlevesük, és aktuális kínálatok, valamint az étterem kissé barokkos jellege kárpótol minket mindenért. És, ha az étterem előtt megterített asztaloknál foglalunk helyet, olyan vidékipletykálóslóca-érzésű hangulatba is eshetünk!
Ha már kellően elcsigázottnak érezzük magunkat, keressünk Sopronban szálláshelyet, így kalandjaink még másnap is folytatódhatnak!

wachaui-borvidék



szőlők a lankás hegyeken





A Duna aktuális vízállásai


Ráspi-vendéglő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése