2013. június 30., vasárnap

Ahol nekünk jó volt: Mindenhol jó, de legjobb Sopron!

Ha még nem tudod, hogyan és hol töltsd hétvégédet, akkor most feltétlen válaszd Sopront! Ugyanis erre a hétvégére esik a Volt-fesztivál (a cím az ő szlogenük), amely valamiért még mindig "családias"jellegű. Köszönhető ez talán annak is, hogy területe épp ideális méretű. Elég nagy ahhoz, hogy rengeteg program közül választhassunk, de elég kicsi is ahhoz, hogy ne érezzük elveszettnek magunkat a tömegben.
És valahogy így vagyunk a várossal és környékével is.



Nevezetességei, mint a Tűztorony, a Patikamúzeum, a Lábasház, vagy a felsőrákosi kőfejtő, vagy akár a fertődi Esterházy kastély (csakhogy néhányat említsünk), viszonylag kellemes tempóban körbejárhatóak és kellő változatosságot is ígérnek.




Ha megéheztünk, számos éttermek és egyszerűbb kifőzdék várnak. Kedvencünk a Jégverem Étterem, vagy a Fő utcán található, piros-kockás terítőjű, Főzelékbár. És, hogy tovább fokozzuk gasztronómiai lelkesedésünket, látogassuk meg a Harrer-csokoládégyárat. Ha szerencsénk van, beleshetünk a kulisszák mögé - ha nem akarjuk a szerencsére bízni, előre is bejelentkezhetünk -, egyébként pedig ízletesebbnél ízletesebb desszertek, shakek és csokoládék között válogathatunk.
Ha már szállást nem találunk, ne keseredjünk! Próbálkozzunk a közeli Hegykővel, ahol gyógyvizes strandján még a Volt-fesztiválról hozott másnaposságunkat is kipihenhetjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése