2013. június 26., szerda

Celebketrec: CR7 Madridja



A héten CR7, vagy ahogy talán még a hölgyek is ismerik, Christiano Ronaldo madridi házát vesszük górcső alá – csakhogy a fiam kedvében is járjak.
Az, hogy a ház a modern - és a minimál stílus jegyeit hordozza magán, meg sem lepődünk. Gondoljunk csak Ronaldo fiatal korára, kozmopolita életére, a hozzá képzelt bulikra, társaságra és a nőkre. 
Hol a szögletesség, hol a monochrome környezet ..., valamint a letisztultság, a hatalmas üvegfelületek és természetesen a luxusérzet járja körbe az egész házat.

CR7 madridi háza

TVs szoba


A TVs szoba – amit ha jól megnézünk, valójában egy fotórealisztikus látványterv – viseli leginkább ezeket a jegyeket, ami már-már az unalomig megtervezett (de legalább semmi nem vonja el figyelmünket a mozizástól). A monochrome színvilág, a dísztelenség, a szigorú falipanelek igazi hímkuckóvá alakítják ezt a helyiséget. A zongora is szépen mutat, csak a funkcióját nem látom, legalábbis a szó klasszikus értelemében. Viszont, fényűző dekorelem!

CR7 nappali környezete


Ettől már sokkal oldottabb a nappali közege, én szívesen el is heverésznék itt. De, ha darabjaira szedjük a teret, akkor látható, hogy ez a könnyítés leginkább az egy-egy színt magában hordozó festményeknek köszönhető. Tökéletesen kiemelődnek környezetükből, és otthonosságot csempésznek ebbe a közegbe. Hiányoznának, ha nem lennének!
Ennek a helyiségnek azonban a leglátványosabb eleme – számomra - a tükörparaván, amely ügyesen sokszorozza meg a teret.


A már-már múzeumi hatású közlekedő


A közlekedő szimmetriája tetszetős, továbbra is látványos, melyet - a luxusérzet fenntartása érdekében - nagystílű elemekkel törtek meg. Kicsit már múzeumi az élmény, de hatása - legalábbis nálam - ütős.

Fradi színekben pompázó Real Madridos gyerekszoba


A gyerekszoba – mert, hogy ugye, állítólag már ”ez” is van Neki -, szóval a gyerekszoba ismét unásig és részletbemenőkig megtervezett. Szép, precíz munka, és mégis, talán az ötlettelenség a legjellemzőbb erre a helyiségre. Biztos, nem ez volt a legfontosabb! 

Majd Manchesterben ez is más lesz! :-)

képek forrása: www.homedesign9.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése