2013. június 19., szerda

Celebketrec: "Locomotion" lakás

Ezt az egyébként négy hálószobából, három fürdőszobából, konyhából, étkezőből és táncstúdióból - igen abból - is álló londoni "manzárdlakást" talán nem is érezzük elsőre tipikus női lakásnak (mert a végére kiderül ám, hogy az). 
Nagy terek, kevés bútor, némi letisztultság ..., inkább az elegancia és a luxusérzet az, amit az ember lánya először észrevesz  rajta. Aztán, ha továbblépünk első benyomásunkon, és részleteiben kezdjük el szemlélni ezt a luxuslakást, valamiféle nyári vattacukor-hangulat uralkodik el rajtunk. A lágy kék és a pasztell rózsaszín váltakozva fordulnak elő. Ezek keveréke édeskésen émelyítő is lehetne, itt azonban csak halványabb és finomabb színeket használtak fel, aminek köszönhetően a lakás üde és nőies lett, abszolút mértékben passzolva tulajdonosa stílusához. A klasszikus vonalat magában rejlő parketta pedig szép kontrasztot állít ennek a "nyalókás" hangulatnak. Ez a finomság-érzet talán a fürdőszobában csúcsosodik ki leginkább. Hajókabinra emlékeztető körablakok, ívelt bútorok, kerek formák jelennek meg itt a pasztell színek mellett. És, hogy figyelmünk a lakás többi pontjain se lankadjon, egy gyönyörű, hollywoodi lépcsőfeljáró is gondoskodik várakozásaink fokozásáról, ahol képzeletünkben lesuhan a lakás tulajdonosa a legújabb Versace ruhájában, talán épp egy díjátadóra sietve.
A konyhát már-már megszokottnak mondanám, ha a márvány elemeket, az itt is megjelenő ívelt bútorokat és a glamour csillogást nem venném észre. De észreveszem!
A táncstúdió ugyan belsőépítészeti szempontból különlegességgel már nem szolgál, egyszerűen csak szórakoztató elképzelni tulajdonosunkat, ahogy épp a valaha hallott I should be so lucky című slágerére ugrabugrál.
És hogy kíváncsiságunk tovább fokozódjon, elárulom, a lakás eladó, kikiáltási ára: 4M font. No, kitaláltátok már ki lakja?
www.thestir.cafemom.com

"vattacukor-hangulat" a pasztell színeknek köszönhetően
  
A kissé glamouros konyha

És a vattacukor-hangulat tovább fokozódik ...



Hollywoodi lépcsősor

És a táncstúdió








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése